Skrivet av: Assar Antonsson | 09 februari 2010

Oheliga allianser

Abort handlar om sex

Du skapade mina inälvor, du vävde mig i moderlivet. Jag tackar dig för dina mäktiga under, förunderligt är allt du gör. (Psaltaren 139:13-14)

Pro-abortaktivister har länge hävdat att abort i Amerika handlar om kvinnans ”rätt att välja”. Det har de helt rätt i. Abort i USA handlar om en kvinnas – eller tonårsflickas i allt för många fall – rätt att ha sex utan att ta hänsyn till den ”negativa” efterverkning som är graviditeten. I en insändare i ”Village Voice” nyligen betonade Rachel Kramer Bussel den rent sexuella aspekten av abortdebatten. Hon skrev, ”Jag är pro-choise eftersom jag inte skulle kunna njuta av sex fullt ut om jag oroade mig konstant över de potentiella konsekvenserna”. Bussels uppfattning stämmer väl överens med vad statistiken sägen om motiven bakom utförd abort. Enligt ett flertal undersökningar om varför kvinnor utför abort i USA, svarar ca 90 procent att deras motiv till att abortera sina ofödda barn var bekvämlighet.

Om, och när, du hör abortförespråkare skria att abort handlar om vård för kvinnor, ignorera dem. Abort i USA handlar inte om kvinnors hälsa, det handlar om kvinnors sexuella självständighet. Bussel, chefredaktör på ”Penthouse Variations” och kåsör på ”Penthouse magazine” [Penthouse är ett stort namn inom porrbranschen, övers. anm.], skriver också regelbundet för ”Lusty Lady”-sektionen på ”Village Voice” samt recenserar böcker för ”The New York Post”. Hon är en länk mellan pro-abortrörelser och andra aktivistgrupper. ”Vi måste slå vakt om alla former av samstämmande sexuella yttringar, inklusive sodomi och kink, ty ’valfrihet’ är verkligen viktigt”, skrev Bussel i ”Village Voice”. ”Pro-choicerörelsen och HBT-rörelsen [Homosexuella, Bisexuella och Transexuella. Övers. anm.] bör samarbeta för att garantera vår sexuella autonomi”.

Jag vet inte hur mycket officiellt samarbete som sker mellan homoaktivister och abortförespråkare. Men jag vet att jag aldrig har bevittnat en pro-abortdemonstration som inte hade en stor deltagande andel homoaktivister. Vad har homoaktivister gemensamt med abortförespråkare? Homoaktivister vill legitimera homosexuellt beteende genom att förespråka en syn på sex som är friställd från fortplantning. Homoaktivister har ett kapitalintresse i att övertyga samhället att reproduktion och samlag på något sätt är ömsesidigt uteslutande. Bussel inte bara förstår sammanbandet, utan är en av de få som villigt erkänner det.

Bussel skrev i ”Village Voice”, ”människor har sex av många olika anledningar – njutning, leda, nyfikenhet, grupptryck, och ja, för att göra barn”. Vad Bussel och aktivisterna missar – både homosexuella och abortförespråkande – är att fortplantning är samlagets huvudsyfte och inte endast en av många anledningar. Utan tvekan är sex angenämt, men graviditet är den naturliga konsekvensen av sex. Det inte endast något att syssla med när man är uttråkad, nyfiken eller vill känna välbehag. Om huvudsyftet med sex vore något annat än fortplantning, skulle inte graviditet kunna bli resultatet.

Tråkigt nog har aktivisternas framgångar vad gäller att separera på samlag och fortplantning resulterat i fler än 47 miljoner ofödda barns död. Det har också lagt grunden till en sexualmoral som delar på samlag och reproduktion och fått båda att verka friställda varandra. Det är en stor lögn. Sexuellt förhållande är fullbordandet av ett livslångt löfte om att vara maka/make trogen, såväl som en förpliktelse till samlagets sannolika resultat – ett barn. Pga. abortförespråkare betraktar allt för många i USA nu den sexuella akten som rekreationsnöje utan förpliktelser.

Kelly Boggs 
Källa: www.bpnews.net/bpcolumn.asp?ID=2163
Översättning: Anton Assarsson


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: