Skrivet av: Assar Antonsson | 28 mars 2011

Överraskande i DN

När människorna hatar er glöm då inte att man hatade mig innan man hatade er. Den här världen skulle älska er om ni tillhörde den. Men det gör ni inte – för jag har kallat er till att lämna den, och därför hatar man er. Kommer ni ihåg vad jag sa till er? ‘En tjänare är inte större än sin herre.’ Eftersom de har förföljt mig så kommer de naturligtvis att förfölja er. Och om de lyssnar till mina ord så borde de lyssna till er. Världens människor kommer att förfölja er därför att ni tillhör mig, för de känner inte Gud som har sänt mig. De skulle inte vara skyldiga om jag inte hade kommit och talat till dem. Men nu har de ingen ursäkt för sin synd. Den som hatar mig hatar också min Far (Johannes 15:18-23).

Så kommer också alla som vill leva gudfruktigt i Kristus Jesus att förföljas (2 Timotheosbrevet 3:12).

Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull, dem tillhör himmelriket. Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er (Matteus 5:10-12).

Och ni skall bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst (Matteus 10:22).

Älska inte världen, inte heller det som är i världen. Om någon älskar världen, finns inte Faderns kärlek i honom. Ty allt som finns i världen, köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda, det kommer inte från Fadern utan från världen.
Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja förblir i evighet (1 Johannesbrevet 2:15-17).

Kristna förföljs världen över. Precis som Jesus förutspådde. Förföljelse och smädelse är det bistra priset för att följa Kristus. En sak är säkert: kristen blir man inte av bekvämlighet, för att kunna ha fyra fruar, kunna plundra och röva och ljuga. Där “fredens religion” breder ut sig råkar andra religiösa grupper i kläm. Alltid. Fråga Balkans, Mellanösterns, Sydostasiens och Afrikas kristna. Fråga de få kvarvarande zoroasterna i Iran. Några afghanska buddister finns det inte längre kvar att fråga. Till Väst invandrade muhammedaner arbetar flitigt på att dhimmifiera även oss. I detta inledande stadium främst genom att bete sig som barbarer och ockupanter utan ett uns av anständighet. De utsätter oss för allt från dödligt våld, öppet förakt och ekonomisk utsugning till ändlösa krav på särbehandling. Allt enligt “profetens” påbud och mandat.

I Sverige innebär PK-sjukan att de kristnas situation i världen i princip aldrig påpekas i massmedia. Det tillåter inte rådande diskurs. Därför kommer följande artikel i DN som en positiv och otippad överraskning. Där påminns – på ett förvånansvärt nyktert sätt – om dödliga våldsamheter riktade mot kristna som har skett bara den senaste tiden. Samt om ett ryggradslöst ministerråd i EU som inte ens vågar ta ordet “kristen” i sin mun av rädsla för att bli anklagad för “islamofobi”. Den totalitära PK-ideologin tillåter heller inga andra världsbilder än den rådande svartvita där muhammedanen alltid är offer/frihetskämpe och de kristna alltid utgör en privilegierad, kolonial förtryckarelit. Tråkigt nog avslutas denna annars så uppfriskande artikel av ett politiskt korrekt avslut. Men utan den hade den väl inte kunnat bli publicerad. Läs artikeln här.


Responses

 1. Tack för ditt kloka och tänkvärda inlägg! Jag delar helt dina synpunkter, men jag skulle vilja komplettera med följande kommentar:

  Ledarartikeln i den ateistiska tidningen DN om förtrycket mot kristna var i vissa avseenden en positiv överraskning. Icke desto mindre var den här artikeln överlag lika politiskt korrekt som vanligt i dess retorik om hur förment snälla de muslimska länderna rent generellt är mot kristna och andra minoriteter.

  DN har trots allt en poäng: Konflikten står inte mellan kristna och muslimer. Konflikten står mellan islam och icke-muslimer. Och islams urkund Koranen och andra islam-relaterade skrifter predikar hat, kvinnoförtryck, våld och död mot kristna, judar och andra icke-muslimer.

  Dessbättre är den övervägande majoriteten av muslimerna ”snälla och goda” och vill inte ha någon konflikt. Men det är inte tack vare utan trots Koranen. De moderata muslimerna tar inte dess budskap på allvar. Dessvärre finns ingen moderat islam. Den är hela tiden något av en tidsinställd bomb hos de extrema och ”renläriga” muslimerna, islamisterna.

  Enligt DN:s ledarskribent är det ”inskränkt” att hävda att muslimska stater är mindre kapabla att skydda sina minoriteter. Verkligheten är ju närmast den rakt motsatta. De muslimskt styrda länderna kan möjligen under vissa premisser skydda kristna och andra icke-muslimer. En möjlighet är att de accepterar att bli en underkastad och diskriminerad del av befolkningen, så kallade dhimmis (läs mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Dhimmi).

  Islams budskap går på tvärs mot yttrande-, åsikts-, press- och religionsfriheten. Islam kräver totalt herravälde över både individer och samhälle. Av samma skäl är islam heller inte förenlig med demokrati. Det är i högsta grad inskränkt och naivt av en ledarskribent på Sveriges största morgontidning att blunda för den verkligheten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: