Skrivet av: Assar Antonsson | 10 oktober 2011

Kopter förföljs i det nya, fria Egypten

I det nya, fria och demokratiska Egypten genomlider den egyptiska ursprungsbefolkningen –  kopterna – en fruktansvärd statligt understödd terror. Kyrkbränningar har blivit allt vanligare sedan Mubarak störtades i den “folkliga” revolutionen. Kopterna genomförde häromdagen en fredlig demonstation mot den senaste tidens eskalerande förföljelser och möttes av ett brutalt övervåld av egyptisk militär – samma militär som under den s.k. revolutionen sade sig stå på “folkets sida” och för alla egyptiers lika rättigheter. Skarpa skott avlossades och pansarfordon körde i full fart rakt in ibland demonstranterna. Vanliga civila muslimska egyptier – samma egyptier som sade sig kämpa för “demokrati” alldeles nyligen – förenade sig snart med militären och skanderade muslimska slagord. Hittills har 24 kopter mist livet och 200 skadats – siffrorna lär stiga. Med andra ord drabbas kopterna av samma öde som övriga kristna i “befriade” länder som Irak. Syriens kristna lär stå på tur för nästa “demokratisering”. T.o.m. vår egen ryggradslöse USA-medlöpare Carl Bildt beskriver läget som “mycket allvarligt” och antyder att den egyptiska statliga televisionen har haft en roll i massakern. Man hade nämligen i TV uppmanat till väpnade aktioner mot de kristna i Egypten, vilka utmålas som ett ”hot mot den nationella säkerheten” och att de ”uppviglar folket mot armén”.

Den s.k. “arabiska våren” är allt annat än spontan gullig revolution, ljuv demokrati och rosa mänskliga rättigheter. Det är absurda fabler som västerländsk etablissemangsmedia förolämpar sina läsare med. Det vet alla som har någon som helst koll på MENA-ländernas ofta sammansatta och sinsemellan olika sociala, etniska och religiösa strukturer samt den ekonomiska krisen och i synnerhet matbristen. “Revolutionen” var – mycket kortfattat – orkestrerad av Pentagon i syfte att förverkliga Barack Obamas mellanösternpolitiska vision. Multinationella företag har också sina intressen i regionen. Märk väl att Mubarak inte var någon trevlig mysfarbror. Kopternas situation under honom var inte ett paradis. Men han var tvungen att avlägsnas för “demokratins” (läs: USA:s, EU:s, Israels och storföretagens) skull. Och islams förkämpar vädrar morgonluft i det maktvakuum som regimen Mubarak lämnat efter sig. I ett samhälle där islam sätter dagordningen får kristna lida. Detta enligt ett ofelbart historiskt mönster.

Svensk fulmedia har för en gångs skull uppmärksammat det som inte längre går att dölja (bl.a. här och här). Dock utan att ställa sig den relevanta frågan: Hur kunde den underbara, fantastiska arabiska våren resultera i detta?

I slutorden av denna SvD-notis skrivs bl.a. följande

Det är katastrofalt, de vill utrota kristendomen i Egypten. Det är därför militären har öppnat eld och kört över folk med pansarvagnar. Deras mål är att Egypten ska bli ett islamiskt land. De vill utrota vår historia, kultur och religion. Det kommer att bli ett nytt Afghanistan i Mellanöstern

Islamistiska rörelser och Egyptens demokratiälskande militär handlar alltså i samförstånd. Och med USA:s, EU:s, Israels och storföretagens goda minne.

Journalisten, ekonomen och historikern F. William Engdahl har en hel del av intresse angående Egypten på sin blogg.


Responses

  1. Tack för detta klockrena inlägg. Men vilket/vilka inlägg på W Engdahls blogg rekomenderar du?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: